Dagmatte eller daghusse?Förlåååååt!

Jag har varit så dålig på att blogga, jag vet. *skämms*
Inte för att det har fattats saker att blogga om - absolut inte! Men jag har bara inte kännt någon inspiration.

Har inte hänt så mycket i vardagen dock, men i hästsammanhang har det hänt massor!

Johanna tränade för Lisa i tisdags. Bilder och filmer fick jag inte lägga upp utan godkännande så de får ni kanske aldrig se :p (Johanna: Filmerna ligger där vi sa...)
   Men - jag har köpt en ny hoppsadel!Wintec Cair hoppsadel, normal bomm (svart) och 17" med matchande träns och martingall/brösta. TJO!

Och han går verkligen så mycket bättre i den också! Han får ett ordentligt schwung i sig och lyfter ryggen ordentligt - när han går som han ska alltså. För med mycket utrymme för jobb så kommer mycket utrymme för tjafs också tyvärr...
   När jag och Jennnie red i lördags så kickade han med mig så att jag höll på att fara av! *fniss*Här är Jennie i ridhuset i lördags :)


Sadel till salu: Lemetex Grand Prix dressyr

Klicka för att se nästa bild

Annons på blocket hittas  H Ä R !

Bommsnobb

Igår hade jag och Johanna en mys- och planeringsdag i stallet. Vi pratade igenom vad våra mål är med ridningen, Moa-träningen och annat. Det var mysigt. Och så passade vi på att snacka massa skit också såklart ;)

Sen så red jag lite bommar. Det roliga är att jag är en sån snobb när det gäller sånt så jag måste ha likadana bommar, eller i alla fall något slags mönster eller röd tråd i det hela, annars kan jag inte reda ordentligt. :p

  

Det gick väldigt, väldigt bra ska jag säga! Travade över 4 st bommar med ca 1,20 m mellan och som var upphöjda på ena sidan, och sen så galopperade jag över 3 bommar med 14 m mellan, 3 galoppsprång alltså :)

Han var duktig! :)

Först så red jag fram med massa halter och övergångar för att få honom att behålla formen och fokusera på mig.
I början så tjafsade han lite innan bommarna, kämpade emot med huvudet och ville rusa över, men efter lite övertalning så gick det faktiskt bra :)
Kärlek och lycka i en liten ask

Oh vad jag  Ä L S K A R  mitt jobb dagar som denna! Det är så  M Y S I G T  att vara ute och cykla när det regnar såhär. Ännu bättre vore det om det regnar när jag cyklar till stallet sen också, men  T O T A L  vore lyckan om jag inte kan laga punkteringen på cykeln sen och måste gå.
Så seg fortfarande

Håller fortfarande på att vända tillbaka mig efter 3 nätters jobb, men det går framåt :)

Här kommer iaf en uppdatering:I måndags så var Hovis ute hos oss och skodde Rufus. Ny Hovis som heter Johanna så såklart så skulle det testas till bristningsgränsen (både min och Johannas)


Suck...


Rufus fick sin mat i hagen nån dag också och en viss liten Marije kunde visst inte hålla nosen borta :p


Red ut med Jennie i fredags. :)

        

Det är en liten procedur det här.. ;)


Utsikt bakåt...


...och frammåt :)Gummorna :)
Här har du Jennie!


Någon som vill gå med mig?

http://halvar.files.wordpress.com/2009/01/lw_svv.jpg  Det 12 december kommer Han till Conventum här i Örebro. Vem är med??

Sorry!

Jobbade natt i går och ska göra det inatt och imorgon också, så jag är inte så kontaktbar under den första delen på dagen iaf :p Dessutom så är det nått kajko med vårt internet idag så därför det har varit så tyst här :/

Var och dök i Kvinnerstabrottet nu på kvällskvisten en sväng iaf. Perra tog en snygg undervattensbild på mig som jag ska koll aom jag kan hitta och lägg aupp nån gång :) hehe.

Nu ska jag bege mig iväg och vaka lite 10 timmar :p

Ciao!

Jennies myggbett - 2 dagar senareBra sak: dom låter bli mig iaf :)

Suck.

http://www.metrobloggen.se/UserFiles/18.26775/Image/sova.gifNu ska jag jobba natt 3 dagar frammåt med start imorgon. Det ska bli spännande för det är något helt nytt för mig :) Ska sitta vak hos en som är ute och springer på nätterna :p

Igår var Hovis ute hos oss och samsalabim är jag 980:- fattigare! Lagom kul... :/

Och idag var det Lisa-träning för mig igen :) Mer kommer om det imorgon hoppas jag för nu ska jag sova :)

Bad med de sötaste igår

Igår så badade vi med Jennie, Alex och barnen uppe i Garphyttan. Vi hade supermysigt och jag passade på att ta massor av fina bilder :)

      

     

     

               

Har ni hört den här?

Visste ni att jag har en vanvårds-anmälan på nacken? Vill ni veta på vilket djur?
- Rufus.

Det var nämligen såhär att det stod en person i vårat stall förut, låt oss kalla henne B. En kväll, den 3:e mars, när jag precis hade kommit hem så ringde B mig och sa att Rufus var jätte sjuk i kolik igen, och att jag måste åka tillbaka. På henne lät det som att min häst höll på att dö och jag blev verkligen jätterädd!

När jag kom till stallet var det lugnare än jag trodde. Visst, han var dålig men inte värre än vanligt och absolut inte det värsta anfallet hittils. Men vi gick ut och gick, och gick, och gick och sprang lite och gick lite mer. Veterinären fick komma ut och titta på honom och i samråd med henne så bestämdes det att jag skulle kontakta Strömsholm och boka en tid för en ordentlig undersökning.
Så nästa dag ringde jag dom och det bestämdes att jag skulle komma ungefär en vecka senare.


Några dagar senare får jag ett samtal från Jennie. Hon talar om för mig att stallägaren Anna fått ett samtal från Jordbruksverket om att dom har fått in en anmälan om vanvård på mig. För Rufus. Så jag ringer och pratar lite med Anna och sen så ringer jag Jordbruksverket och pratar med dom och förklarade läget att jag hade haft veterinären ute 5 av de 7 gånger han varit sjuk, 2 dagar tidigare senast och hade en tid på Strömsholm inbokad om bara några dagar!
  De höll med mig om att det var en väldigt onödig anmälan men ville ändå att jag skulle komma in med lite papper från Strömsholm bara för att. De skulle inte ens komma ut och kolla.

Nästa gång jag ringde så frågade jag om de hade nått namn på den som anmält mig, och de hade dom. Men bara ett förnamn sa dom. Vad var det då? frågade jag.
- B.

Suck säger jag bara. Som tur är så avskrevs anmälan så det är inget jag behöver ha i mina papper resten av livet.

Det kommer mera...

Kommer ni ihåg det programmet? :)

Det har hänt så mycket i helgen så det blir många bra inlägg på det ska ni se!

Ridtur x3

I fredags så red jag ut med Jennie för andra gången E.V. (Efter Viggo) Då red vi en lång jävla
sväng uppe i Kilsbergen. Vi skulle ha ridit genom Blackstahyttan och sen runt grusgropen
och tillbaka hem igen. Jag har ridit den svängen fast från andra hållet med Johanna för ett tag
sen, så det vore ju inte så krångligt :)
   Trodde jag ja. Vi red helt fel och istället för att svänga vänster för att komma till grusgropen
så fortsatte vi rakt upp i bergen! :p Lyckat! Det blev bara mörkare och mörkare och jag och
Jennie såg spöken i varenda buske och speciellt i varje övergivet hus vi red förbi.
   Rufus gick jättebra även ute - fast jag fik jobba arslet av mig hela tiden. Så länge jag orkade
i alla fall eftersom jag blev så trött i rumpan!

Igår red jag bommar i ridhuset. LIsa sa åt mig på träningen att jag ska koncentrera mig på en sak i taget - antingen träna mycket övergångar eller träna på att hålla igång länge och jobba på traven eller galoppen en längre tid. Så igår så tränade jag på galoppen. Att få in hans jäkla bakben under kroppen och hålla den kvar där! Och så passade jag på att lägga dit tre bommar på långsidan också med 14 m mellan, alltså 3 galoppsprång. Efter mycket om och men men, många volter innan första bommen eftersom han blir så till sig och ska skynda, skynda, skynda hela tiden, så gick det riktigt bra! Han behöll formen bra över de flesta gångerna i slutet och den gånegn han inte var i en enda bom så slutade vi. Då var det bra! :)
  Haha, stackarn! Han var helt slut så det löddrade om honom. Bra!

Idag så red jag och Jennie ut igen. Vi hittade en helt underbar, ny stig runt grusgropen fast åt andra hållet. Helt undernara sträckor för både trav och galopp! Det blir en favorit i repris!
Rufus gick kanoners ute idag också. Mer trav denna gång så men rumpa hann inte bli så mör så jag orkade jobba hela vägen :)


Möld

Vi zappade förbi sommarkrysset nyss och det är Tobbe Trollkarl som är programledare idag.
   Jag nämnde att jag tyckte att Tobbe såg rätt så bra ut och Kim sa att visst,  men han har ju sånt konstigt leende. Nått med tungan och tänderna...

Men här kommer det bästa.

Kim - Han har ju en stor möld vid munnen?
Jag - En vad?
Kim - En möld!
(tyctnad)
Kim - Eller heter det inte så?
Jag - MOLE heter det på engelska!
Kim - Haha! Just det!

http://www.kvp.se/polopoly_fs/1.998408!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg

Haha!

Huvudvärk

Inte konstigt egentligen för det får jag alltid när jag har diadem :p
Det är något med när det klämmer bakom öronen...

Löshoppning idagIdag löshoppade jag, efetrsom det var varmt, jag hade lite bråttom och jag blev sååå sugen på att komma igång med hoppningen och ttänkte att det här var ganska nära :)

Han var SÅ duktig och skyndade lagom mesta tiden.
Började lite smått med några skutt på typ 50 cm. Sen höjde jag till kanske 80 och tog några gånger. Det gick så bra att det slutede på ca 95 cm/1 m vilket ni ser på filmen här nedan...


Det störande är att jag filmade hela tiden, med uppvärmning och allt. Men denna gång var det inte batterierna som tog slut, utan minnet :p så det blev till att radera lite gamla bilder och ta två extra skutt... :)

Moaträning #3

I måndags var Moa ute hos oss igen.
Denna gång så fick vi öva oss på kroppsspråk och att ge ifrån oss "bort-energi" och "kom-energi" om ni förstår hur jag menar... Det var verkligen skitsvårt! Jag och Johanna fick faktiskt göra det här på varandra först, och det kan ha varit bland det roligaste och pinsammaste jag har gjort :p

Först så fick Johanna vara hästen, och vi skickade ut henne medan jag och Moa bestämde att hon skulle få gå på ett rakt spår, göra volt tillbaka innan hörnet, gå rakt tillbaka och göra halt vid H. Och detta skulle jag göra utan att sa på henne eller ge några ljud ifrån mig. Jag skulle använda min energi.
Sagt och gjort, och det gick väl kanske inte så vidare värt bra. Haha. Men jag fick henne hela vägen, om än med lite kringelkrokar.

Sen så blev jag inskickad ich när jag kom tillbaka in i ridhuset och Johanna skulle försöka styra mig så fattade jag absolut ingenting. Vad håller människan med? Hihi. Tanken var att jag skulle gå från H till M och tillbaka igen. Jag kom till M och sen gav vi upp. Undertiden som vi skrattade så att vi grät.

Moa skrattar som Kenny Starfighter btw ;)

Moa uppmärksammade oss på att vi båda två använde oss av "bort-energin" och nästan inget alls av "kom-energin" vilket var väldigt dumt..

Sen så skulle vi då göra detta på Rufus och Johanna fick börja. Då skulle vi använda "kom-energin" och få honom att fokusera på oss, behålla fokus och följa oss. Det gick lite bättre för min än Johanna, och jag skulle ljuga om jag sa att det inte känndes bra. Jag menar, det är ju ändå min häst liksom :p

Vi skulle försöka få honom att följa slalom mellan koner eller runt en fyrkant av koner, och jag fick honom i alla fall nästan genom hela slalomen :) sen fick jag lite för bråttom och han tappade intresset :p suck. Baby steps och skynda lagom.

Hittade en video på YouTube

Och f.o.m nu så är detta mit mål med Moa träningarna!


En och en halv

Så många dagar är det kvar på mitt shema här på jobbet. Sen är det adjöken med att veta att jag kan tjäna pengar.
Men varför känns det då som att det är en och en halv dag kvar tills jag har semester? För det har jag ju inte.


(Inte för att bilden har något med inlägget att göra men..)

I ridhuset

Johanna skrev en arg kommentar om att jag bara la ut ett koet klipp på mig när jag tränade, men massa mer på henne. :p och som jag sa till henne så är det lite svårt att filma sig själv, och att hon skulle skälla på Kim som höl i kameran.
   Men jag har kommit på att jag kan filma själv iaf, om jag rider längst bort i ridhuset :)

Dock så dog batterierna innan galoppen så jag fick inte med bakut-sparken han lade till med :p


Kims verkliga ålder

...är inte så mycket äldre än Moas :p


Ikaros bilder        

       

          Lisa träningen igår

Jag lovade min medryttare att jag skulle lägga upp lika hemska bilder och filmer på mig som på henne. :p
So here we go.

     Det gick jättebra! Jag är sååå nöjd och jag ska absolut göra om det! :)
Jennie var där och tittade på och hon blev posetivt överaskad sa hon, och dte var ju bra.

Men det bästa var ju att Lisa hade sagt till henne "Rani är ju duktig på att rida" Hahaha.
Vad trodde hon? Att jag bara satt och skumpade runt och lät Johanna ta hand om allt :p
Men det är väl så, som jag och Jennie pratade om, att oftast om man skaffar sig en dressyr nörd till medryttare så är det för att man inte är så intresserad själv :) Men det är ju jag. Börjar bli i alla fall ;)

Ikaros ska...

7fd4c91c633994d9dfebd15697778a32.png

Ikaros ska börja övningsköra :)


Jag bara måste...

...tipsa om den här bloggen.
Den ligger ju länkad under "Bloggar jag läser" där uppe men vill bara poängtera att den finns!

Roligaste inlägget idag också ;)

Det går lika bra för mig som vanligt

Skulle åka hiss härom dagen.
Skulle till våning 3 - tryckte på våning 5.
Sen när jag iaf hamnat på 3an så skulle jag vidare till 8an men då tryckte jag på bottenvåningen! Happ, så fick man åka hela vägen ner igen...
Sen, från 8an skulle jag till 11an men då tryckte jag på 7an.

S U C K !


Vilken SÖT gubbe!!!

http://www.aftonbladet.se/trav365/article5589779.ab

Efter Johannas träning så busade vi med Ikaros också

Här kommer lite smott och gott från det:   
       
       

Haha. Tokfrans...
Johannan tränade för Lisa

Här kommer lite bilder och videoklipp på min medryttare Johanna när hon tränade för Lisa i tisdags :)
FÖRLÅÅÅT Johanna, men jag ska lägga ut på mig också. På Tisdag är det nämligen min tur... :s


   

 Slottsfestivalen

Idag,hela helgen fakiskt, jobbar jag kväll. Rätt skönt faktiskt, mycket tack vare att jag är hästledig :)  Då slipper man stressa iväg till stallet innan jobbet. :p

Efter jobbet så träffades jag, Kim, Ikaros, Fia, Lenny och tommy på stan för att fira med alla andra Örebroare. Det pågår nämligen en Slottsfestival i Örebro city nu :p Full rulle alltså.
Grabbarna glodde på när jag och Fia åkte karusell, sen köpte jag en stoooor sockervadd och sen satte vi oss alla på en uteservering och tog en öl. (=killarna. Jag och Fia drack cider, femenina som vi är)

Moa träning igen

För en liten tid sedan så hade vi en tjej ute till oss och Rufus som heter Moa. Hon är en slags beteendevetare skulle man väl kunna kalla det, fast hon är ändå så mycket mer än det.

Grunden till att vi valt att ta ut henne är att vi (som bekant) behöver hjälp med att lasta Rufus. Men vi får ju så mycket mer på samma gång. Hon förklarade för oss att kontakten med en häst är som ett telefonsamtal. Man kan ju inte "ringa upp" hästen och bara Heeeeej Rufus!  *klapp klapp* Hur mår du? och sen bara ställa hästen där och förvänta oss att den står stilla när vi borstar och pratar/tänker på annat. Då står ju hästen där och bara Hallå? Hallååååå?! Vart tog du vägen? Bröts det eller?
Och det är ju ganska logiskt.

Dock så skötte Rufus sig exemplariskt första gången Moa var hos oss, och hon fick inte riktigt se hur han kan vara. Hur blockerad han kan bli. Vi bara "Men han ÄR jobbig ibland! Vi LOOOOVAR!"  Hehe... Men då övade vi mest på att gå in och ut ur boxen och ställa oss på uppställningsplatsen. Kort och gott. För att få en känsla för hela konceptet...

I söndags så var vi ute och gick en runda innan vi gick in på banan.
Vi tränade på att han ska lyssna och vara med oss. Dock så var det han som var dålig på att "prata i telefonen" då. :p
Det hela gick ut på att han skulle hålla sig koncentrerad på oss, stanna när vi stannade, gå när vi gick osv. Det gick väl... ok. Men när vi kom till bron över vattenslussen så slog det (äntligen) slint för Rufus och han satte sig på svären. Eller, stälde sig på tvären snarare för han ville absolut inte stå stilla där Moa bad honom att stå. 
   Så efter x-antal snurranden och backningar i hopp om att han slulle fatta piken och stå stilla så hände det. Han gjorde en helomvändning och for iväg tillbaka mot stallet. Med Moa i grimmskaft efter :p Haha...

Efter att vi hämtat honom så gick vi tillbaka och började om. Dock så tog vi det lite lugnare och bad honom inte att stå stilla på det hemska stället igen utan nörjde oss med att han gick över. Då gick det bättre!
Sen gick vi en runda som slutade i paddocken där jag och Johanna fick gå med honom runt, runt och stanna och starta och stanna och starta och stanna... Ja ni hajar :p

Hon sa till oss att vi skulle öva på den där rundan över bron nästan varje dag, men jag vet med mig att iaf jag har fuskat... :s Får se om hon märker det när hon kommer på måndag...
Deras hemsida --------> gryning.nu

RSS 2.0